Foto av Pasta med kyckling- och fänkålssås från WW ViktVäktarna

Pasta med kyckling- och fänkålssås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling och pasta med smak av fänkål och apelsin. Gillar du hetta så ökar du bara på chilimängden.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

400 g

Lök

2 st, röd/röda

Fänkål

2 medelstor(t)/medelstora

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Rapsolja

2 tsk

Grönsaksbuljong

1½ dl

Kvarg naturell 1%

2 dl

Apelsin

2 st

Chili flakes

2 tsk

Basilika

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla kycklingfiléerna. Skala och hacka löken. Halvera fänkålen, ta bort stammen, och strimla den. Koka pastan. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt fänkål och lök, häll på buljong och låt det puttra under lock ca 6 minuter. Blanda ner kvargen i såsen. Skala och filéa apelsinerna och lägg ner i såsen och låt det dra en stund. Smaka av med salt och peppar. Strö över chili flakes och garnera med basilika. Servera med pasta.