Foto av Pasta med lamm och savoykål från WW ViktVäktarna

Pasta med lamm och savoykål

9
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Härlig pastarätt med lammfilé och morots- och savojkålssås.

Ingredienser

Savoykål

900 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Lammfilé

500 g

Rapsolja

2 tsk

Köttbuljong

2½ dl

Pasta okokt (typ spaghetti)

200 g

Kvarg naturell 1%

1 dl

Kummin

½ krm

Instruktioner

  1. Dela kålen, ta bort stammen och strimla kålen. Skala och tärna morötterna. Skiva lammfilén. Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn filéskivorna ca 3-5 minuter. Krydda med salt och peppar, ta upp ur stekpannan. Lägg i morot och kål och bryn i stekskyn ca 5 minuter. Häll på buljongen och låt det koka ca 20 minuter under lock. Koka pastan. Tillsätt kvarg i såsen, smaka av med kummin, salt och peppar. Lägg i lammfilén och låt allt bli varmt. Servera med pasta. Garnera med färska örter efter behag.