Foto av Pasta med valnötspesto och ugnsrostade grönsaker från WW ViktVäktarna

Pasta med valnötspesto och ugnsrostade grönsaker

13
13
13
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En snabblagad pastarätt som funkar lika bra till vardags som till fest. Denna valnötspesto måste provas!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Aubergine

1 st

Olivolja

½ msk

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Valnötter

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Parmesanost riven

50 g

Citron

1 st

Rapsolja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Halvera tomater och skiva aubergine. Blanda med olja, salta och lägg på en ugnsplåt. Rosta i ugn ca 20-30 min.
  3. Lägg nötter, pressad vitlök och parmesan i en matberedare. Kör till en grov massa. Riv ner citronskal och häll i olja. Mixa ihop och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Koka pasta och häll av allt vatten utom ca 2 dl. Blanda ner valnötspesto, tomater och aubergine.

Anteckning

Det stärkelserika pastavattnet gör såsen krämig.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!