ViktVäktarna - Pasta med rostad tomat- och cashewsås

Pasta med rostad tomat- och cashewsås

8
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en riktig höjdartomatsås! Med cashewnötter nermixade i såsen får den en nötig smak, tuggig konsistens och högre proteininnehåll. Och den är dessutom tokgod!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Cocktailtomater

250 g

Olivolja

2 tsk

Basilika

½ msk, torkad

Cashewnötter

1½ dl

Äppelcidervinäger

2 tsk, 1-2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Vatten

½ dl, ½-1 dl

Bönpasta okokt (100% bönor)

250 g

Tomater, hela konserverade

1 förp

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva lök. Blanda ihop med hela, oskalade vitlöksklyftor, cocktailtomater, olja och basilika och lägg på en bakplåt med bakplåtspapper. Salta och sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Mixa nötter med vinäger, vatten och pressad vitlök till en slät kräm.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Häll upp de konserverade tomaterna i en gryta och blanda ner tomaterna och löken från ugnen (skala vitlöken först). Värm upp och mixa till en grov sås. Blanda ner nötkrämen i tomatsåsen och smaka av med salt och peppar och ev. en nypa socker. Blanda ihop med pasta och servera.

Anteckning

Har du gott om tid, sänk värmen på ugnen och låt löken och tomaterna tillagas längre så får de ännu mer smak.