ViktVäktarna - Pasta Vongole

Pasta Vongole

10
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kanske världens godaste pastarätt? Spaghetti med vongolemusslor i vitlök, chili och vitt vin är en riktig medelhavsdröm!

Ingredienser

Vongolemusslor i nät ca 1 kg

1 förp, vikt avser ätlig del, alt 1 kg blåmusslor

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Chili flakes

1 tsk

Fiskbuljongtärning

1 st

Matlagningsvin, vitt

2 dl

Cocktailtomater

250 g

Persilja

2 msk, finhackad

Instruktioner

  1. Tvätta blåmusslorna eller sanda av vongolemusslorna.
  2. Koka pastan al dente enligt anvisningarna på förpackningen. Sila av kokvattnet.
  3. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
  4. Hetta upp en stor traktörpanna. Lägg i olja, vitlök, chili flakes och buljongtärning. Låt fräsa en minut.
  5. Tillsätt musslor, matlagningsvin och cocktailtomater och höj värmen till högsta. Sätt på ett lock och låt koka 5-6 minuter tills alla musslor öppnat sig. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg pastan i en stor skål, häll över musslorna med spad och rör runt ett varv. Toppa med persilja. Servera på en gång.

Anteckning

Vongole eller hjärtmusslor blir mycket godare om de sandas av. Det gör du genom att fylla en stor skål med kallt vatten, hälla i en ordentlig näve salt och musslorna. Efter ett par timmar kommer du att se en massa sand i botten av skålen.