Foto av Pastasås med kalkon och apelsin från WW ViktVäktarna

Pastasås med kalkon och apelsin

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig pastasås med apelsin, som passar perfekt till kalkon! Spännande smakkombination som man minns länge...

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, tagliatelle

Kalkonbröstfilé

375 g

Kalkonkött rökt

90 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner konserv

200 g

Apelsin

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

1 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan. Strimla kalkonfiléen, bryn i en fettsnål panna med 1 tsk margarin, lägg över i en gryta. Strimla den rökta kalkonen, skiva lök, sila svampen från spad. Fräs detta i 1 tsk margarin. Lägg över det i grytan. Riv skal av apelsinen. Pressa apelsinsaft och häll det och vattnet i grytan. Koka upp, häll på grädde och mjölk, låt det koka upp igen. Red av med vetemjöl utrört i lite vatten, låt sedan småkoka 5 min. Smaka av med soja, salt, svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftan, tillsätt apelsinskal och hackad persilja strax före servering. Servera med tagliatelle och en fräsch sallad!