Foto av Pastasås med kalkon och apelsin från WW ViktVäktarna

Pastasås med kalkon och apelsin

12
11
11
SmartPoints per portion
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Krämig pastasås med apelsin, som passar perfekt till kalkon! Spännande smakkombination som man minns länge...

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

300 g, tagliatelle

Kalkonbröstfilé

375 g

Kalkonkött rökt

90 g

Lök

1 st, gul/gula

Champinjoner konserv

200 g

Apelsin

1 st

Margarin flytande 80%

2 tsk

Vatten

1 dl

Matlagningsgrädde 4%

2 dl

Mjölk 0,5%

1 dl

Vetemjöl

3 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Japansk soja

1 tsk, kinesisk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Koka pastan. Strimla kalkonfiléen, bryn i en fettsnål panna med 1 tsk margarin, lägg över i en gryta. Strimla den rökta kalkonen, skiva lök, sila svampen från spad. Fräs detta i 1 tsk margarin. Lägg över det i grytan. Riv skal av apelsinen. Pressa apelsinsaft och häll det och vattnet i grytan. Koka upp, häll på grädde och mjölk, låt det koka upp igen. Red av med vetemjöl utrört i lite vatten, låt sedan småkoka 5 min. Smaka av med soja, salt, svartpeppar. Pressa ner vitlöksklyftan, tillsätt apelsinskal och hackad persilja strax före servering. Servera med tagliatelle och en fräsch sallad!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!