Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
110min
Förberedelse:
20min
Tillagningstid:
90min
Portioner:
6
Svårighetsgrad:
Medel

Denna klassiska dessert är enkel att göra, vacker att titta på och inte minst väldigt god att äta. Det perfekta valet till ett speciellt tillfälle helt enkelt.

Ingredienser
  • 3 st Äggvita
  • 1 klyfta(or) Citron, ¼ tsk pressad
  • 175 g Socker
  • 15 g, skalade Pistagenötter
  • 3 dl Kvarg vanilj 0,2 %
  • 1 liter Jordgubbar
Instruktioner

Sätt ugnen på 150° (varmluftsugn 130°). Vispa äggvitor och pressad citron i en skål tills det blir en toppig massa. Tillsätt socker, en sked åt gången, samtidigt som du fortsätter vispa för att få en riktigt tjock och glansig marängmassa.

Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). Gör den lite högre längs kanterna. Finhacka pistagenötter och strö över marängen.

Sätt in i ugnen och sänk direkt temperaturen till 140° (varmluftsugn 120°). Grädda i 1 timme och 30 minuter eller tills den är torr på utsidan. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna.

Ta av bakplåtspappret från marängen och lägg upp på ett serveringsfat. Sprid ut kvarg över marängens mittdel. Toppa med jordgubbar och servera direkt.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!