Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

Pavlova med jordgubbar och pistagenötter

10
Points®
Total tid
1 tim 50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Denna klassiska dessert är enkel att göra, vacker att titta på och inte minst väldigt god att äta. Det perfekta valet till ett speciellt tillfälle helt enkelt.

Ingredienser

Äggvita

3 st

Citron

1 klyfta(or), ¼ tsk pressad

Socker

175 g

Pistagenötter

15 g, skalade

Kvarg vanilj 0,2 %

3 dl

Jordgubbar

1 liter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150° (varmluftsugn 130°). Vispa äggvitor och pressad citron i en skål tills det blir en toppig massa. Tillsätt socker, en sked åt gången, samtidigt som du fortsätter vispa för att få en riktigt tjock och glansig marängmassa.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). Gör den lite högre längs kanterna. Finhacka pistagenötter och strö över marängen.
  3. Sätt in i ugnen och sänk direkt temperaturen till 140° (varmluftsugn 120°). Grädda i 1 timme och 30 minuter eller tills den är torr på utsidan. Stäng av ugnen och låt marängen stå kvar och svalna.
  4. Ta av bakplåtspappret från marängen och lägg upp på ett serveringsfat. Sprid ut kvarg över marängens mittdel. Toppa med jordgubbar och servera direkt.