Foto av Persilja- och vitlökskalkon från WW ViktVäktarna

Persilja- och vitlökskalkon

6
4
2
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kalkonfilé är mager och bra att använda om du gillar spännande kryddning. Här har vi valt persilja och vitlök som smaksättare.

Ingredienser

Kalkonbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

2 msk

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Potatis

5 st

Rotselleri

200 g

Mjölk 0,5%

½ dl

Salt

½ tsk

Vitpeppar

1 krm

Instruktioner

  1. Skär några snitt i kalkonbröstet. Gnid in med hälften av margarinet, salt och peppar. Blanda samman hackad persilja och finhackade vitlöksklyftor på ett fat. Vänd kalkonbrösten i detta. Lägg i en smord form, häll över vinet. Stek i ugn, 175° ca 45 min (har du en termometer så tag ut köttet vid 72°). Späd eventuellt med lite buljong och ös kalkonköttet om det steker torrt. Koka under tiden potatis och rotselleri. Mixa eller vispa samman till mos med resterande margarin, mjölk och kryddor.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!