Foto av Portabelloburgare med parmesancrème från WW ViktVäktarna

Portabelloburgare med parmesancrème

7
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Har du inte testat burgare med portabello innan är det verkligen ett måste. Vitlökskryddad svamp serverad på surdegsbröd med en parmesancrème, så gott!

Ingredienser

Portabello

4 stor(t)/stora

Olivolja

1 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Färska örter

3 msk, hackade

Crème fraiche, lätt 15%

1½ dl

Parmesanost

½ dl

Bröd grovt, osötat

4 skiva(or), surdeg

Tomat

2 st

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250°.
  2. Skär bort stammen från svamparna och lägg dem på en plåt med skivorna uppåt. Blanda olja, pressad vitlök och hackade örter och pensla det över skivorna. Krydda med salt och peppar. Ställ in dem i ugnen ca 10 min.
  3. Blanda ihop crème fraiche och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta eller stek brödet, skiva tomat och rödlök. Lägg på sallad, tomat, rödlök och svamp och toppa med parmesancrème och gärna lite extra örter.