ViktVäktarna - Portabellocurry

Portabellocurry

4
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och smakrik curry med svamp, smaksatt med bl a ingefära, vitlök och grön curry. Den är också väldigt enkel att laga och går rackarns snabbt!

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Ingefära

1 bit(ar)

Vitlök

2 klyfta(or)

Vatten

2 msk

Portabello

600 g

Rapsolja

2 tsk

Currypasta

1½ msk, grön

Vatten

4 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Matlagningsyoghurt 8%

2 dl

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Grovhacka lök, ingefära och vitlök och lägg i en matberedare tillsammans med 2 msk vatten och mixa till en slät pasta. Skiva svampen i grova bitar.
  2. Värm olja i en djup panna och stek lökpastan några minuter. Blanda ner currypasta och stek ytterligare 1 minut.
  3. Blanda ner vatten, buljongtärning och svamp. Koka upp och låt sjuda ca 10 minuter tills svampen är mjuk och buljongen har reducerats något.
  4. Ta från värmen och blanda ner hälften av yoghurten och koriandern. Smaka av med salt och peppar och toppa med resten av yoghurten och koriandern.

Anteckning

Servera gärna med något gott ris eller varmt naanbröd.