Foto av Potatis- och morotssoppa från WW ViktVäktarna

Potatis- och morotssoppa

9
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Härligt krämig soppa med kokosmjölk, ingefära, sambal och kräfstjärtar. Suveränt god!

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Purjolök

1 bit(ar)

Ingefära

1 tsk, riven

Rapsolja

1 tsk

Hönsbuljong

2½ dl

Kokosmjölk, lätt

1 dl

Gröna ärter

1 dl

Sambal oelek

1 krm

Kräftstjärtar

½ dl

Matlagningsyoghurt 8%

2 msk

Instruktioner

  1. Skiva potatis, morot, strimla purjon. Fräs purjo och ingefära i olja i en gryta. Tillsätt potatis, morot, buljong och kokosmjölk. Låt det sjuda under lock ca 15 minuter tills potatis och morot är mjuka. Lägg i ärter när 4-5 minuter återstår. Mixa till en slät soppa. Krydda med sambal oelek, salt och peppar. Lägg i kräftstjärtarna och låt allt bli varmt. Servera med en klick yoghurt.