Foto av Potatis och morötter med citrus från WW ViktVäktarna

Potatis och morötter med citrus

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Frisk och fräsch potatisrätt med kalkon, morötter och purjolök! Istället för kalkon kan man välja något kallskuret som t ex skinka, kassler eller någon mager korv.

Ingredienser

Potatis

750 g, fast sort

Morot

750 g

Purjolök

1 bit(ar), 15 cm

Olivolja

1 tsk

Apelsin

2 st, saft och rivet skal

Ingefära

1½ msk, färskriven

Honung, flytande

2 tsk

Kalkonbröstpålägg

550 g

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis och morötter i grova bitar, strimla purjolöken grovt. Lägg skal och saft från apelsin, ingefära, olja och honung i en kastrull, låt det koka upp. Lägg i morötter, potatis och ett par nypor salt. Låt det koka under lock tills grönsakerna känns mjuka ca 20 minuter. Låt purjolöken koka med de sista 2 minuterna. Smaka av med salt, peppar och ingefära. Lägg upp på varma tallrikar och servera tillsammans med kalkonbröst.