Foto av Potatisgryta med auberginecrème från WW ViktVäktarna

Potatisgryta med auberginecrème

8
6
1
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
God potatisgryta med influenser från mellanöstern.

Ingredienser

Aubergine

2 st

Bladspenat

500 g, fryst

Potatis

800 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vatten

5 msk

Muskotnöt

1 krm

Grönsaksbuljong

1 dl

Kvarg naturell 1%

2 dl

Spiskummin

½ tsk

Citron

1 st, 2 tsk pressad saft

Sesamfrön

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°. Dela auberginen på längden. Lägg den på en bakpappersklädd plåt med snittytan nedåt. Baka i ugn ca 20-25 minuter. Låt spenaten tina i ett durkslag. Skala och tärna potatisen. Pressa vitlöksklyftan. Skölj kikärtorna och låt de rinna av. Fräs potatis och vitlök i lite vatten i en stekpanna under lock ca 10 minuter. Krydda med muskotnöt, salt och peppar. Blanda spenat och kikärtor med potatisen, tillsätt buljong och låt det koka ca 10 minuter. Ta ut auberginerna, låt svalna lite. Gröp ur fruktköttet med en sked och mixa samman med kvarg. Krydda med spiskummin, 1 tsk pressad citron, salt och peppar. Smaka av potatispannan med resten av citronsaften, salt och peppar. Strö över sesamfrön och servera med auberginekrämen.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!