Foto av Potatissallad med äpple, paprika och senap från WW ViktVäktarna

Potatissallad med äpple, paprika och senap

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En frisk och god potatissallad. Fylld av färg och smak blir den snabbt populär till rökt skinka eller kalkon.

Ingredienser

Potatis

8 st

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Paprika

1 st, röd

Paprika

1 st, gul

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Stjälkselleri

2 st

Yoghurt naturell 0,5%

3 dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Senap (dijon)

2 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Instruktioner

  1. Koka potatisen och låt kallna. Tärna potatisarna. Kärna ur och skiva äpplena (välj gärna syrliga och fasta äpple), behåll skalet. Strimla paprikorna.
  2. Drag loss de sträva yttersta fibrerna på selleristjälkarna och strimla dem och purjolöken fint. Blanda allt i en skål.
  3. Rör ihop yoghurt, majonnäs, senap och gärna också lite vitlök om du tycker om smaken. Häll det i skålen och rör om försiktigt. Potatissalladen är god som grön rätt serverad med sallad eller till rökt skinka.