Foto av Provencalsk fisk och skaldjurssoppa från WW ViktVäktarna

Provencalsk fisk och skaldjurssoppa

3
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Saffransdoftande fisk- och skaldjursgryta med krämig senaps- och vitlöksfraiche! En härlig rätt att bjuda sina vänner på.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Lök

100 g, ca 12 små

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Saffran

1 pkt

Fiskbuljong

1 liter

Torsk

450 g, eller annan vit fisk

Blåmusslor kokta med lag, avrunna

250 g, ca 1 kg färska

Skalade räkor

2 dl

Timjan

1 msk, färsk, hackad

Dill

1 msk, hackad

Fraiche 5%

2 dl

Senap

1 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Fräs lök och tärnad squash i olja ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Tillsätt saffran, späd med fiskbuljong. Låt koka ihop. Tillsätt fisk och musslor, skaka om grytan, lägg på locket och låt sjuda tills fisken är vit och musslorna öppnat sig helt. Tillsätt räkorna som ska bli genomvarma samt dill. Rör samman fraiche, senap, pressad vitlök och timjan och servera till soppan.