ViktVäktarna - Pytt i panna

Pytt i panna

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Hemlagad pytt i panna slår färdigköpt med hästlängder! Denna innehåller potatis, lök och nötkött. Har du palsernacka, rotselleri, kålrot eller någon annan smarrig rotfrukt är det supergott att ta med dessa också, En kryddig korv i slantar är också en hit i pytten.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lök

2 st, gul/gula

Margarin flytande 80%

1 tsk

Innanlår, nöt

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Ägg

4 st

Rapsolja

1 tsk

Rödbetor, inlagda

20 skiva(or)

Instruktioner

  1. Skala och tärna potatisen i små kuber och koka den ett par minuter i lättsaltat vatten. Skala och hacka löken. Stek potatis och lök i margarin till gyllenbrun färg, krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallrik medan köttet steks.
  2. Skär köttet i små bitar och stek i margarin, krydda med salt och peppar. Lägg upp på tallriken med potatis och lök. Häll över potatis och lök i stekpannan och låt allt blir varmt
  3. Stek äggen.
  4. Servera pytten med stekt ägg och rödbetor.

Anteckning

För lite annan smak och lite mer hetta på pytten, krydda med rökt paprikapulver eller chilipulver.