Foto av Quesadillas från WW ViktVäktarna

Quesadillas

13
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Den mexikanska motsvaritheten på varma mackor där nästan precis vad som helst kan stoppas mellan bröden. Här är en klassisk variant med nötfärs, serverad med en frisk salsa.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Olivolja

1 msk

Nötfärs 10%

300 g

Taco kryddmix

½ påse(ar)

Majs

1 dl

Lök

½ st, röd/röda

Paprika

1 st, röd

Tomat

2 st

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Cheddarost 35%

2 dl, riven/rivet

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skala och finhacka gul lök, fräs i olivolja på medelhög värme tills den är mjuk.
  2. Lägg i färsen och bryn 10 minuter. Ta av stekpannan från plattan, lägg i tacomix och majs och rör runt. Smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och hacka rödlök fint. Tärna paprika fint, hacka tomater och koriander fint. Blanda ihop rödlök, paprika, tomat, koriander och limesaft till en salsa. Salta ordentligt.
  4. Lägg lite av den stekta färsen och osten mellan två tortillabröd och stek i en torr panna tills brödet blivit knaprigt. Upprepa med de andra två bröden. Halvera dem och servera med salsan.

Anteckning

Har du kycklingrester i kylen så passar det jättebra istället för köttfärs i den här rätten.