Foto av Räkburgare med katsusås från WW ViktVäktarna

Räkburgare med katsusås

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Burgare gjorda på kungsräkor smaksatta med ingefära och serverade med savoykål och en japansk BBQ-sås, katsu.

Ingredienser

Salladslök

1 knippe(n)

Räkor skalade

600 g, råa

Majsmjöl

1 msk

Äggvita

2 st

Ingefära

2 tsk, färsk, riven

Panko ströbröd

100 g

Savoykål

200 g

Rapsolja

1 msk

Hamburgerbröd

4 normalstor(t)/normalstora

Ketchup

3 msk

Worcestershiresås

1 msk

Japansk soja

2 tsk, japansk

Mirin (sött risvin)

2 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Vitlökspulver

1 krm

Instruktioner

  1. Finhacka salladslök.
  2. Lägg hälften av räkorna i en mixer och kör till en färs. Skär de återstående räkorna grovt och lägg ner i en skål med majsmjöl, äggvita, salladslök, ingefära och räkfärsen. Forma till fyra biffar.
  3. Lägg panko på en tallrik och pressa ner burgarna i det tills de är ordentligt täckta. Sätt in i kylen i 30 minuter så håller de bättre ihop.
  4. Finhacka kål.
  5. Hetta upp olja i en panna och stek burgarna tills de fått fin färg.
  6. Vispa under tiden ihop ketchup, worcestershiresås, soja, mirin, senap och vitlökspulver.
  7. Fyll bröden med kål, burgare och sås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!