Foto av Räkcrepes från WW ViktVäktarna

Räkcrepes

11
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Kalla det crepes eller pannkakor. Det är typ samma sak även om fransmännen förmodligen skulle säga annat. Det är egentligen inte så noga så länge det blir gott!

Ingredienser

Vetemjöl

2½ dl

Ägg

3 st

Mjölk 3%

6 dl

Salt

½ tsk

Purjolök

150 g

Fänkål

150 g

Smör

2 msk

Skalade räkor

300 g

Dill

1 kruka(or)

Citron

½ st

Crème fraiche, lätt 15%

2 dl

Ost riven 17%

2 dl, lagrad herrgård

Instruktioner

  1. Blanda ihop vetemjöl, ägg, mjölk och salt. Låt svälla i 20 minuter. Skiva purjolök och fänkål tunt, Stek mjukt i en matsked smör. Låt svalna och blanda sedan ihop med räkor, finhackad dill, citronskal och crème fraiche. Salta och peppra. Hetta upp en teflonpanna, lägg i smör och grädda fina, tunna crepes. Det blir cirka 10-12 st. Sätt ugnen på 175 grader. Fyll crepsen med ett par matskedar fyllning, rulla ihop och lägg i en ugnsfast form. Strö på osten och gratinera i ugnen tills osten är gyllenbrun.