Foto av Risnudlar med biff och citrongräs från WW ViktVäktarna

Risnudlar med biff och citrongräs

10
10
10
SmartPoints per portion
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt med asiatisk touch. Biffen är smaksatt med chili, citrongräs, vitlök och fisksås och serveras med risnudlar.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

500 g

Citrongräs

2 st

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), pressade

Fisksås (orientalisk)

1½ msk

Rapsolja

1 msk

Sockerärter

1 dl

Salladslök

4 st

Risnudlar okokta

250 g

Lime

1 st

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla köttet tunt. Finhacka citrongräs.
  2. Blanda citrongräs, sambal, pressad vitlök, fisksås och olja i en plastpåse. Lägg i köttet och låt det marinera ca 30 minuter.
  3. Skär sockerärter och salladslök i strimlor.
  4. Koka nudlarna och låt rinna av. Pressa över lite limesaft. Fördela nudlarna på tallrikar, lägg på sockerärter och salladslök.
  5. Stek kött med marinad i het panna och lägg på tallrikarna. Servera med limeklyftor och toppa med färsk koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!