Foto av Risnudlar med biff och citrongräs från WW ViktVäktarna

Risnudlar med biff och citrongräs

12
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En rätt med asiatisk touch. Biffen är smaksatt med chili, citrongräs, vitlök och fisksås och serveras med risnudlar.

Ingredienser

Ryggbiff nöt

500 g

Citrongräs

2 st

Sambal oelek

1 tsk

Vitlök

1 klyfta(or), pressade

Fisksås (orientalisk)

1½ msk

Rapsolja

1 msk

Sockerärter

1 dl

Salladslök

4 st

Risnudlar okokta

250 g

Lime

1 st

Koriander

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla köttet tunt. Finhacka citrongräs.
  2. Blanda citrongräs, sambal, pressad vitlök, fisksås och olja i en plastpåse. Lägg i köttet och låt det marinera ca 30 minuter.
  3. Skär sockerärter och salladslök i strimlor.
  4. Koka nudlarna och låt rinna av. Pressa över lite limesaft. Fördela nudlarna på tallrikar, lägg på sockerärter och salladslök.
  5. Stek kött med marinad i het panna och lägg på tallrikarna. Servera med limeklyftor och toppa med färsk koriander.