Foto av Risotto med pumpa och kräftstjärtar från WW ViktVäktarna

Risotto med pumpa och kräftstjärtar

11
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Risotto är en traditionell italiensk maträtt. Här med pumpa som är både gott och mättande, och av skalet kan du passa på att göra en fin lykta.

Ingredienser

Pumpa (vintersquash)

500 g, t ex butternut

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

2 klyfta(or), 1-2 klyftor

Olivolja

1 msk

Ris, okokt

4 dl, aborio

Vin, vitt torrt

1 dl

Grönsaksbuljong

6 dl

Kräftstjärtar

4 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Citron

½ st

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala pumpan, ta bort kärnor och tärna den. Hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och pumpa i oljan ett par minuter under omrörning i en gryta. Tillsätt riset och rör om. Häll på vinet och låt det småkoka några minuter. Häll på buljongen lite i taget, sjud under omrörning ca 20 min. Krydda med salt och peppar. Fräs kräftstjärtarna i margarin, krydda med salt, peppar och lite citronsaft. Servera risotton med kräftstjärtar och strö över rivet citronskal och persilja.