Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

Total tid
1:00
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:50
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk risotto som serveras med ugnsbakade gulbetor och svamp.
Ingredienser
  • Gulbeta
    500 g
  • Olivolja
    1 tsk
  • Vatten
    8 dl
  • Grönsaksbuljongtärning
    2 st
  • Schalottenlök
    2 st
  • Vitlök
    1 klyfta(or)
  • Olivolja
    1 msk
  • Ris, rundkornigt, okokt
    2 dl, arborio
  • Matlagningsvin, vitt
    1 ½ dl
  • Parmesanost riven
    1 ½ dl
  • Svamp
    250 g
  • Margarin flytande 80%
    1 tsk
  • Pinjenötter
    2 msk
  • Persilja
    ½ knippe(n)
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 50 minuter.
  2. Skär svampen i skivor och stek i margarin. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.
  3. Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera till ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efter hand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.
  5. Servera risotton med ugnsrostade gulbetor, stekt svamp och toppa med pinjenötter och persilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!