Risotto med ugnsstekta gulbetor och svamp

Bli medlem idag!
Och hitta ditt favoritrecept!
Välj medlemskap
Total tid:
60min
Förberedelse:
10min
Tillagningstid:
50min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

En klassisk risotto som serveras med ugnsbakade gulbetor och svamp.

Ingredienser
  • 500 g Gulbeta
  • 1 tsk Olivolja
  • 8 dl Vatten
  • 2 st Grönsaksbuljongtärning
  • 2 st Schalottenlök
  • 1 klyfta(or) Vitlök
  • 1 msk Olivolja
  • 2 dl Ris, rundkornigt, okokt, arborio
  • 1 1/2 dl Matlagningsvin, vitt
  • 1 1/2 dl Parmesanost riven
  • 250 g Svamp
  • 1 tsk Margarin flytande 80%
  • 2 msk Pinjenötter
  • 1/2 knippe(n) Persilja
Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela gulbetor och lägg i en ugnsform. Ringla över olja och ställ in i ugn ca 50 minuter.

Skär svampen i skivor och stek i margarin. Koka upp vatten med buljongtärningar. Håll buljongen varm.

Finhacka lök och vitlök och stek mjuk i olja i en gryta. Tillsätt ris och låt fräsa med några minuter. Häll på vin och reducera till ungefär hälften kokat bort, rör om hela tiden. Sänk värmen på plattan och tillsätt buljongen lite i taget, börja med ca 3 dl, sedan 1 dl efter hand som riset suger upp buljongen. Rör om då och då. Riset är klart när det fortfarande är en liten kärna i det (det är inte säkert att all buljong gått åt). Tillsätt då parmesan och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.

Rosta pinjenötter i en torr stekpanna.

Servera risotton med ugnsrostade gulbetor, stekt svamp och toppa med pinjenötter och persilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!