Foto av Röd linssoppa med kikärter och spenat från WW ViktVäktarna

Röd linssoppa med kikärter och spenat

6
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Linssoppor är riktig toppenmat! Det mättar bra, går snabbt, är enkelt och är ofta så himla gott. Testa t ex denna variant med kikärter, spenat, lime och goda indiska kryddor. Mumsigt värre.

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

2 klyfta(or)

Ingefära

1 msk, finhackad

Olivolja

2 tsk

Curry

2 tsk

Spiskummin

1 tsk

Senapspulver

½ tsk

Vatten

5 dl

Tomater, krossade

1 förp

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Röda linser, torkade

2 dl

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Bladspenat

70 g

Lime

1 st

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Finhacka lök, vitlök och ingefära.
  2. Värm olja i en gryta och stek löken 5-10 minuter. Blanda ner vitlök, ingefära, kryddor och senapspulver och fräs ca 1 minut.
  3. Blanda ner vatten, krossade tomater, buljongtärning och linser och låt sjuda under lock 10-15 minuter.
  4. Blanda ner sköljda och avrunna kikärter och spenat. Låt allt bli varmt och smaka av med pressad lime. Toppa med koriander.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!