Foto av Rödbetsbiffar med linser och kikärtor från WW ViktVäktarna

Rödbetsbiffar med linser och kikärtor

13
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Vegetarian eller ej, det är alltid bra att ha några vegetariska biffar i rockärmen. Dessa är enkla att göra och riktigt smarriga. Dessutom passar de bra till det mesta, testa t ex i burgare eller till en matig sallad.

Ingredienser

Röda linser, torkade

1 dl

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Vitlök

1 klyfta(or)

Ströbröd (skorpmjöl)

¾ dl

Vetemjöl

½ dl

Salt

1 tsk

Svartpeppar

2 krm

Rödbetor, färska

4 st

Rapsolja

1 msk

Tortillabröd

4 liten(t)/små

Avokado

1 liten(t)/små

Sallad

70 g

Matlagningsyoghurt 8%

1½ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Koka linser enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av.
  2. Mosa sköljda och avrunna kikärter grovt med en gaffel i en skål. Tillsätt linserna och mosa ihop med pressad vitlök, ströbröd, mjöl, salt och peppar.
  3. Skala rödbetor och riv dem grovt. Hacka sedan den del av rödbetan du håller i. Blanda ner i smeten. Smaka av och krydda ev. lite till.
  4. Forma små biffar och stek i olja på båda sidor tills de fått fin färg.
  5. Blanda ihop yoghurt och vitlök, smaka av med salt och peppar.
  6. Servera rödbetsbiffarna i tortillabröd med skivad avokado, sallad och vitlökssås.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!