Foto av Rödbetsbiffar med mandel och bulgursallad från WW ViktVäktarna

Rödbetsbiffar med mandel och bulgursallad

10
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa dessa smarriga biffar med rödbeta och mandel. Serveras med bulgursallad, fräscht och gott!

Ingredienser

Bulgur, okokt

2 dl

Sockerärter

150 g

Cocktailtomater

250 g

Apelsin

1 st

Lime

½ st

Sambal oelek

1 tsk, 1-2 tsk

Rapsolja

1 msk

Ruccola

70 g

Rödbetor, färska

4 st

Potatis

1 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Mandel

100 g

Ägg

2 st

Rapsolja

2 tsk

Instruktioner

  1. Koka bulgur. Halvera sockerärtor och tomater. Blanda ihop saft från apelsin och lime med sambal och olja. Salta och peppra. Blanda ihop bulgur, grönsaker, ruccola och dressing till en sallad.
  2. Skala och grovriv tre rödbetor, finriv den sista. Finriv potatis och lök. Krama ur överflödig vätska från grönsakerna.
  3. Mixa nötterna ganska grovt (så att det blir lite crunch, inte för grovt bara så att de inte håller ihop). Blanda samman allt med ägg, salta och peppra. Forma smeten till 8 biffar och stek dem i olja tills de fått fin färg.
  4. Servera biffarna med bulgursallad.
  5. Tips! Spara ev lite mandel och toppa biffarna med när du serverar.