Foto av Rödbetssallad med pocherat ägg från WW ViktVäktarna

Rödbetssallad med pocherat ägg

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En mättande, vegetarisk sallad med pocherat ägg. Att pochera ägg är inte så svårt som det verkar, prova själv!

Ingredienser

Rödbetor, färska

600 g

Ättikssprit

2 tsk

Ägg

8 st

Olivolja

2 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Kapris

½ msk

Spenat, färsk

3 dl

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Skala rödbetorna och dela i 4 klyftor. Koka i saltat vatten tills de är mjuka.
  2. Koka upp en kastrull med vatten. Blanda ner ättika och salt. Knäck äggen i vars en kopp. Håll vattnet sjudande och gör en virvel i vattnet med en sked. Släpp sedan ner äggen, ett i taget, i kastrullen. Låt sjuda 3 minuter. Lyft upp äggen och lägg på hushållspapper.
  3. Blanda ihop en dressing med olja, senap och kapris.
  4. Lägg upp rödbetorna och spenaten på ett fat, smula över fetaosten. Lägg på äggen och skeda över dressingen.