Rödkålssallad

Bli medlem idag!
Just nu - 0 kr första mån!
Välj medlemskap
Total tid:
25min
Förberedelse:
20min
Tillagningstid:
5min
Portioner:
8
Svårighetsgrad:
Lätt

Den här vackra rödkålssalladen gör sig fint på julbordet. Syrligt möter sött och toppas med härliga nötter!

Ingredienser
  • 500 g Rödkål, färsk
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 st Apelsin
  • 2 st Äpple
  • 20 halv(t)/halvor Valnötter
  • 1 st Apelsin
  • 1 st Citron, saft
  • 2 tsk Rapsolja
  • 1 msk Vatten
Instruktioner

Strimla rödkål. Blanda samman pressad citron- och apelsinsaft med olja, vatten, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över rödkålen och knåda in ordentligt.

Skala och skiva lök tunt. Skala apelsin och äpple och skär i bitar. Blanda med kålen.

Strö över valnötter och servera.

Anteckning
Det är gott att toppa salladen med hackad bladpersilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!