Rödkålssallad

Total tid
0:25
Förberedelse
0:20
Tillagningstid
0:05
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Den här vackra rödkålssalladen gör sig fint på julbordet. Syrligt möter sött och toppas med härliga nötter!
Ingredienser
  • Rödkål, färsk
    500 g
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Apelsin
    1 st
  • Äpple
    2 st
  • Valnötter
    20 halv(t)/halvor
  • Apelsin
    1 st
  • Citron
    1 st, saft
  • Rapsolja
    2 tsk
  • Vatten
    1 msk
Instruktioner
  1. Strimla rödkål. Blanda samman pressad citron- och apelsinsaft med olja, vatten, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över rödkålen och knåda in ordentligt.
  2. Skala och skiva lök tunt. Skala apelsin och äpple och skär i bitar. Blanda med kålen.
  3. Strö över valnötter och servera.
Anteckning
Det är gott att toppa salladen med hackad bladpersilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!