Foto av Rödkålssallad från WW ViktVäktarna

Rödkålssallad

1
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
8
Svårighetsgrad
Lätt
Den här vackra rödkålssalladen gör sig fint på julbordet. Syrligt möter sött och toppas med härliga nötter!

Ingredienser

Rödkål, färsk

500 g

Lök

1 st, gul/gula

Apelsin

1 st

Äpple

2 st

Valnötter

20 halv(t)/halvor

Apelsin

1 st

Citron

1 st, saft

Rapsolja

2 tsk

Vatten

1 msk

Instruktioner

  1. Strimla rödkål. Blanda samman pressad citron- och apelsinsaft med olja, vatten, krydda med salt och peppar. Häll dressingen över rödkålen och knåda in ordentligt.
  2. Skala och skiva lök tunt. Skala apelsin och äpple och skär i bitar. Blanda med kålen.
  3. Strö över valnötter och servera.

Anteckning

Det är gott att toppa salladen med hackad bladpersilja.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!