Foto av Rödspätta med räkröra från WW ViktVäktarna

Rödspätta med räkröra

7
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Lätt
En god och dekorativ fiskrätt som garanterat kommer att bli en favorit bland både stora och små.

Ingredienser

Potatis

400 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Rödspätta

300 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Salt

1 tsk

Peppar

1 krm

Dill

1 msk

Skalade räkor

2 dl

Fraiche 5%

1 dl

Gurka

1 bit(ar), 1/2 dl hackad

Purjolök

1 bit(ar), 1 msk finhackad

Äpple

½ medelstor(t)/medelstora, hackat

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Vänd fiskfiléerna ströbröd blandat med salt och peppar och stek dem gyllenbruna i margarin. Blanda samman fraiche med gurka, purjo och äpple. Servera fisken med potatis och sås. Garnera med räkor, dill och citronklyftor.