Foto av Rosmarindoftande äppel- och rabarberkompott från WW ViktVäktarna

Rosmarindoftande äppel- och rabarberkompott

10
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Vad härligt att kunna bjuda på det som den egna trädgården har att erbjuda. Bjud på äppel- och rabarberkompott med smak av rosmarin.

Ingredienser

Rabarber

300 g

Äpple

2 medelstor(t)/medelstora

Rörsocker

1½ dl

Vatten

1½ dl

Rosmarin

1 msk, färsk

Instruktioner

  1. Skär rabarber i ganska grova bitar och äpplen i klyftor.
  2. Koka upp råsocker, vatten och rosmarin. Lägg ner rabarber och äpplen, drag grytan från plattan.
  3. Låt frukten svalna i lagen. Servera med vaniljglass.