Foto av Rostad kryddig sallad från WW ViktVäktarna

Rostad kryddig sallad

3
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En härlig sallad med en flora av olika grönsaker som blir ett häftigt potpurri av smaker!

Ingredienser

Schalottenlök

6 st

Cocktailtomater

10 st

Paprika

1 st, röd

Currypasta

2 msk

Rapsolja

1 msk

Sockerärter

50 g

Böngroddar

100 g

Kikärter, konserv

100 g

Spenat, förvälld/fryst

50 g

Olivolja

2 tsk

Citron

1½ st, 3 msk saft

Chilipeppar

½ st, röd/röda, 1-3 tsk hackad

Koriander

1 msk, färsk, hackad

Jordnötter, salta

20 st, rostade, grovt hackade

Instruktioner

  1. Dela lök och tomater, skär paprikan i stora bitar. Blanda currypasta och olja. Pensla ett generöst lager på paprika och lök. Grilla lök och paprika några minuter på het grill. Koka upp lättsaltat vatten och koka sockerärterna ca 30 sekunder, låt dem sedan rinna av. Vispa samman olivolja, citron, chili och koriander, smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner alla grönsaker och jordnötterna i dressingen, smaka av och lägg på ett stort fat.