Foto av Rostad tomatomelett med basilika från WW ViktVäktarna

Rostad tomatomelett med basilika

5
1
1
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En god omelett som nästan sköter sig själv! Passar perfekt till söndagsfrukosten eller varför inte till lunchlådan?

Ingredienser

Tomat

1½ kg

Olivolja

2 tsk

Ägg

8 st

Mjölk 0,5%

1 dl

Basilika

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skiva tomater och blanda med olja, salt och peppar. Lägg på en plåt och rosta i ugn ca 30 minuter. Sänk sedan värmen till 200°.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk. Blanda ner salt, peppar och basilika.
  4. Lägg över tomater i en ugnsfast form eller värmetålig djup panna. Häll över äggstanning och ställ in i ugnen ca 25 minuter tills den blivit fast.

Anteckning

För en lyxigare omelett, blanda ner 1 dl lagrad god ost. Ju längre du rostar tomaterna, desto mer smak får de, tänk bara på att sänka värmen lite i så fall.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!