Foto av Rotfruktsgryta från WW ViktVäktarna

Rotfruktsgryta

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Kärleksröd rotfruktsgryta med mycket höstkänsla. Det röda paprikapulvret och de passerade tomaterna ger denna brinnande höstfärg. Häll den fint över pastan.

Ingredienser

Kålrabbi

50 g

Kålrot

1 bit(ar)

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, röd/röda

Margarin flytande 80%

1 tsk

Tomater, passerade

2 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Paprikapulver

1 krm

Pasta kokt (makaroner)

180 g

Mejram

1 msk

Instruktioner

  1. Dela kålrabbi, kålrot, morot samt palsternacka i mindre bitar och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Skär tunna klyftor av löken och fräs i margarin i en gryta. Lägg i rotsakerna och 1/2 dl kokspad. Tillsätt tomater och smula ner buljongtärningen. Låt koka 5-6 minuter. Smaka av med paprikapulver, salt och peppar. Servera med pasta. Garnera med mejram.