Foto av Rotfruktspytt med ruccola från WW ViktVäktarna

Rotfruktspytt med ruccola

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Testa denna rotfruktspytt! Goda tärningar och en snabb sås av kvarg, mango och senap. Ha gärna färska rödbetor till.

Ingredienser

Potatis

2 st

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Persiljerot

25 g

Lök

½ st, gul/gula

Olivolja

1 tsk

Grönsaksbuljong

1 dl

Gröna kokta linser

1½ dl

Salt

½ tsk

Peppar

1 krm

Ruccola

1 dl

Kvarg naturell 1%

3 msk

Mango chutney

1 msk

Senap (dijon)

1 tsk

Rödbetor, färska

2 st

Instruktioner

  1. Skala och skär potatis, rotfrukter och lök i små tärningar. Fräs i olja, tillsätt buljong och låt puttra till vätskan kokat bort. Tillsätt linser och krydda. Vänd ner ruccola. Blanda kvarg, mango chutney och senap till en sås. Servera pytten med sås och kokta rödbetor i klyftor.