Foto av Rotsaksrösti med räkor och löjrom från WW ViktVäktarna

Rotsaksrösti med räkor och löjrom

9
8
4
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En variant på klassiska rösti. Moroten ger både fin smak och färg.

Ingredienser

Potatis

8 st

Morot

8 st

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

2 msk

Skalade räkor

300 g, (1 kg med skal)

Crème fraiche, lätt 15%

8 msk

Löjrom

4 msk

Citron

¼ st, citronsaft

Instruktioner

  1. Skala och riv potatis, morötter och lök. Blanda ihop och krydda med salt och peppar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna. Tryck ut rotfrukterna till fyra jämna rösti i pannan (eller flera mindre). Stek några minuter på varje sida.
  3. Toppa med räkor, fraiche och löjrom. Pressa över lite citron.

Anteckning

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!