Foto av Ryggbiff med avokado- och limesalsa från WW ViktVäktarna

Ryggbiff med avokado- och limesalsa

10
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
Ryggbiff med en syrlig salsa på avokado, tomat, gurka, lök och vitlök. En riktigt fräsch måltid!

Ingredienser

Tomat

1 st

Gurka

¼ st

Lök

1 st, röd/röda

Vitlök

1 klyfta(or)

Avokado

½ liten(t)/små

Lime

1 st, saft

Persilja

1 msk, hackad

Ryggbiff nöt

150 g

Olivolja

2 tsk

Romansallad

1 dl

Balsamvinäger

1 tsk, 1-2 tsk

Instruktioner

  1. Börja med salsan genom att kärna ur tomat och gurka. Tärna sedan tomat, gurka och lök. Pressa vitlöken. Skär avokadon i små kuber, häll över limesaften och blanda samman med de tärnade grönsakerna. Krydda med salt, peppar och persilja.
  2. Torka av köttet. Hetta upp 1 tsk olja i en stekpanna och stek köttet på varje sida i 2-3 minuter. Ta upp köttet ur pannan, slå in i aluminiumfolie och låt vila i cirka 5 minuter.
  3. Skär romansalladen i lagom munsbitar. Gör en dressing av resterande olja, vinäger, salt och peppar och blanda ner i salladen. Servera ryggbiffen med salsa och sallad.