ViktVäktarna - Ryggbiff med skruvad potatis och svampsås

Ryggbiff med skruvad potatis och svampsås

12
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa detta smarriga sätt att äta potatis - penslade med vitlöksolja och toppade med parmesan är de ett utmärkt tillbehör till ryggbiff! Servera det med en svampsås smaksatt med soltorkade tomater, timjan och rosmarin och du har en riktig lyxmiddag!

Ingredienser

Potatis

800 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

3 tsk

Parmesanost

4 msk

Ryggbiff nöt

600 g

Rapsolja

2 tsk

Soltorkade tomater i olja, avrunna

5 st

Lök

1 medelstor(t)/medelstora, gul

Svamp

500 g, blandad

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Timjan

2 tsk, torkad

Vatten

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Muskotnöt

1 krm

Majsstärkelse (redning)

1 tsk

Rosmarin

2 stjälk(ar)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Sätt potatis på spett och skär dem runt om.
  3. Blanda vitlöksklyftor med olja, salt och peppar. Pensla potatisarna runt om. Lägg på en plåt, strö över parmesan och sätt in i ugn ca 30 minuter tills de är mjuka och gyllene.
  4. Hacka avrunna soltorkade tomater. Skala och hacka lök. Dela svamp i mindre bitar.
  5. Hetta upp olja och fräs lök och svamp några minuter. Pressa ner vitlök, blanda ner soltorkade tomater och timjan. Låt fräsa med 1 minut.
  6. Häll på vatten och matlagningsbas. Blanda ner buljongtärning. Låt puttra ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och muskot. Red med såsredning. Blanda ner hackad rosmarin.
  7. Hetta upp olja i en panna och stek biffarna på bägge sidor. Salta och peppra. Servera med potatis och sås.