Foto av Saffransbullar från WW ViktVäktarna

Saffransbullar

5
5
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
40
Svårighetsgrad
Medel
Alla vill väl ha lussekatter till Lucia? Prova de här saftiga, men ändå fettsnåla, bullarna. Så kan du njuta med gott samvete!

Ingredienser

Jäst

1 pkt

Margarin flytande 80%

100 g

Mjölk 0,5%

5 dl

Kvarg naturell 1%

250 g

Saffran

1 pkt

Sirap

1½ dl, vit sirap eller strösocker

Salt

½ tsk

Vetemjöl

18 dl

Ägg

1 st

Russin

½ dl

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull. Häll på mjölk och kvarg och värm till 37°.
  3. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig. Häll på resterande degspad och tillsätt saffran, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg som får jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och forma efter önskemål. Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  5. Pensla med uppvispat ägg och stoppa i russin. Grädda i ugn 225° ca 8-10 minuter.
  6. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!