Shakshuka med svarta bönor

Total tid
0:30
Förberedelse
0:10
Tillagningstid
0:20
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En matigare variant av shakshuka med svarta bönor, toppad med salladsost och persilja. Mättar utmärkt och är supergott!
Ingredienser
  • Lök
    1 st, gul/gula
  • Chilipeppar
    1 st, röd/röda
  • Paprika
    1 st, röd
  • Paprika
    1 st, gul
  • Rapsolja
    1 tsk
  • Fänkålsfrön
    ½ tsk
  • Spiskummin
    ½ tsk
  • Vitlök
    2 klyfta(or)
  • Paprikapulver
    1 tsk, rökt
  • Cayennepeppar
    ¼ tsk
  • Citron
    ½ st
  • Tomater, krossade
    2 förp
  • Svarta bönor, konserv
    1 burk(ar), avrunnen/avrunnet
  • Spenat
    70 g, babyspenat
  • Ägg
    4 st
  • Salladsost (feta) 10%
    75 g
  • Bladpersilja
    1 knippe(n)
Instruktioner
  1. Skala och hacka lök. Hacka chili. Strimla paprika.
  2. Hetta upp olja i en panna och fräs lök tills den är mjuk. Tillsätt fänkålsfrön, spiskummin, pressad vitlök och chili, låt fräsa med någon minut. Blanda ner paprikapulver, cayennepeppar och paprika och låt fräsa med till paprikan mjuknat.
  3. Blanda ner rivet citronskal och krossade tomater, låt puttra 5 minuter. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och spenat, låt koka 5 minuter och sänk sedan värmen något.
  4. Gör fyra gropar i röran och knäck ner ägg i dem. Sätt på ett lock och låt puttra tills äggvitorna stelnat, ca 4 minuter.
  5. Toppa shakshukan med smulad ost och hackad persilja.

Bli medlem idag!

Sök bland 1000-tals recept i vår app!