Shakshuka med svarta bönor

Bli medlem idag!
Få tillgång till 1000-tals recept
Sen är det bara att söka bland recepten i appen och på hemsidan.
Välj medlemskap
Total tid:
30min
Förberedelse:
10min
Tillagningstid:
20min
Portioner:
4
Svårighetsgrad:
Medel

En matigare variant av shakshuka med svarta bönor, toppad med salladsost och persilja. Mättar utmärkt och är supergott!

Ingredienser
  • 1 st, gul/gula Lök
  • 1 st, röd/röda Chilipeppar
  • 1 st Paprika, röd
  • 1 st Paprika, gul
  • 1 tsk Rapsolja
  • 1/2 tsk Fänkålsfrön
  • 1/2 tsk Spiskummin
  • 2 klyfta(or) Vitlök
  • 1 tsk Paprikapulver, rökt
  • 1/4 tsk Cayennepeppar
  • 1/2 st Citron
  • 2 förp Tomater, krossade
  • 1 burk(ar), avrunnen/avrunnet Svarta bönor, konserv
  • 70 g Spenat, babyspenat
  • 4 st Ägg
  • 75 g Salladsost (feta) 10%
  • 1 knippe(n) Bladpersilja
Instruktioner

Skala och hacka lök. Hacka chili. Strimla paprika.

Hetta upp olja i en panna och fräs lök tills den är mjuk. Tillsätt fänkålsfrön, spiskummin, pressad vitlök och chili, låt fräsa med någon minut. Blanda ner paprikapulver, cayennepeppar och paprika och låt fräsa med till paprikan mjuknat.

Blanda ner rivet citronskal och krossade tomater, låt puttra 5 minuter. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och spenat, låt koka 5 minuter och sänk sedan värmen något.

Gör fyra gropar i röran och knäck ner ägg i dem. Sätt på ett lock och låt puttra tills äggvitorna stelnat, ca 4 minuter.

Toppa shakshukan med smulad ost och hackad persilja.

Bli medlem idag!

Med ViktVäktarnas app har du tillgång till mängder av recept och inspiration!