ViktVäktarna - Sirapspocherade aprikoser med glaserade pekannötter

Sirapspocherade aprikoser med glaserade pekannötter

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
2
Svårighetsgrad
Medel
En lyxig dessert med färska aprikoser som pocherats i lönnsirap och serveras med knapriga pekannötter.

Ingredienser

Vatten

3 dl

Lönnsirap

1 msk

Socker

1 msk

Vaniljstång

1 st

Aprikos

6 st

Pekannötter

25 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1½ dl

Instruktioner

  1. Häll vatten i en kastrull (den ska precis vara stor nog så att aprikoserna får plats i ett lager), tillsätt lönnsirap, socker och en halv vaniljstång (delad på längden). Koka upp på låg värme så att sockret löses upp.
  2. Halvera aprikoser och lägg ner i sockerlagen. Låt småputtra 4-5 minuter eller tills frukten är mjuk.
  3. Ta upp aprikoserna med en hålslev och låt rinna av på lite hushållspapper. Höj värmen och sjud vätskan 12-15 minuter eller tills den har reducerats. Hacka nötter, blanda ner och koka vidare 1-2 minuter.
  4. Servera aprikoserna med yoghurt och toppa med nötterna.