Foto av Skaldjursgryta från Genova från WW ViktVäktarna

Skaldjursgryta från Genova

8
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Skaldjursgryta med saffran och tomat. Otroligt god och färgrik rätt, som passar bra höst och vinter när man behöver mat som värmer!

Ingredienser

Fiskbuljong

8 dl

Vin, vitt torrt

2 dl

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

4 dl

Olivolja

2 tsk

Tomatpuré

1 msk

Saffran

2 pkt, 1-2 pkt

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Potatis

200 g

Palsternacka

2 medelstor(t)/medelstora

Skalade räkor

200 g

Kräftstjärtar

200 g

Salladslök

8 st, 1 knippe

Matlagningsyoghurt 8%

4 msk

Instruktioner

  1. Skala och tärna rotfukterna. Hetta upp oljan i en kastrull, fräs rotfrukterna sakta i 5 minuter. Tillsätt tomatpuré och saffran mot slutet. Slå på vin och buljong och låt det koka ca 10 minuter tills rotfrukterna börjar bli mjuka. Tillsätt grädde och låt det sjuda ytterligare några minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och vänd i skaldjur och strimlad salladslök. Slå upp grytan i varma, djupa skålar och toppa med en matsked yoghurt. Tips: I detta receptet funkar alla typer av rotfrukter bra.