Foto av Skördesoppa från WW ViktVäktarna

Skördesoppa

1
Points® value
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Njut av denna supergoda soppa med alla möjliga grönsaker!

Ingredienser

Ingefära

1 msk, färsk

Vitlök

1 klyfta(or)

Purjolök

1 bit(ar)

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora, litet

Broccoli

1 stånd

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Palsternacka

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar)

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

2 tsk

Grönsaksbuljong

1½ liter

Spenat, förvälld/fryst

100 g, färsk

Citron

1 st

Kidneybönor, konserv

2 dl

Instruktioner

  1. Skala och finhacka ingefära och vitlök. Finhacka purjolök, dela blomkål och broccoli i mindre buketter. Skär morot, palsternacka och rotselleri i mindre bitar. Kärna ur, skala och skiva äpple i bitar. Hetta upp oljan i en kastrull och lägg i ingefära, vitlök, purjolök och rotselleri, fräs under lätt omrörning. Lägg ner resterande grönsaker, rotfrukter och frukt. Häll över buljong, låt koka ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar. Blanda ordentligt. Tillsätt spenat och bönor i soppan, pressa i citron. Låt allt bli varmt. Servera med en bit bröd.