ViktVäktarna - Smörgåstårta med tortillabröd

Smörgåstårta med tortilla

6
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Lätt
Testa den här lättare varianten på smörgåstårta, där det klassiska brödet har ersatts av tortillabröd. Dessutom är den fylld med grönsaker. Serveras med en god sås. Mums!

Ingredienser

Sallad

1 huvud(en), isberg

Vitlök

1 klyfta(or)

Gurka

1 st

Ägg

4 st

Rädisor

10 st

Kalkonbröstpålägg

100 g

Paprika

1 st

Tomat

2 st

Ost 17%

7 skiva(or)

Tortillabröd

3 medelstor(t)/medelstora

Fraiche 5%

100 g

Färskost 11%

100 g

Honung

1 msk

Senap (dijon)

1 msk

Vitvinsvinäger

1 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Instruktioner

  1. Koka ägg och låt svalna. Skiva gurka och ägg. Strimla en del av salladen och paprikan och skiva rädisor och tomat.
  2. Täck en form med löstagbar kant med salladsblad. Lägg på ett tortillabröd.
  3. Fördela gurka på tortillabrödet och lägg ägg ovanpå. Lägg ett tortillabröd över ägget.
  4. Lägg på strimlad sallad, rädisor, skivad kalkon, paprika och tomat. Avsluta med mer strimlad sallad. Lägg på ett tortillabröd. Lägg ostskivor överst.
  5. Bland ihop färskost, friache, mjölk, honung, dijon, vitlök och vitvinsvinäger till en sås. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta av kanten på formen och skär tårtan i bitar. Servera med sås.