Foto av Solgul morotssoppa från WW ViktVäktarna

Solgul morotssoppa

2
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En mixad soppa, härligt gulröd med en mild sötma från moroten.

Ingredienser

Morot

2½ medelstor(t)/medelstora

Lök

½ st, gul/gula

Grönsaksbuljong

2 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Vetemjöl

½ msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Salt

1 krm

Vitpeppar

1 krm

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Skala morötter och lök. Skiva eller strimla två morötter i en matberedare. Finhacka löken.
  2. Koka upp buljongen. Lägg i morötter och lök och låt koka tills morötterna är mjuka, ca 15 minuter.
  3. Mixa till jämn konsistens med stavmixer eller i matberedare.
  4. Smält fettet i en kastrull och rör i mjölet.
  5. Späd med morotspurén och mjölken. Låt koka i 5 minuter.
  6. Smaksätt med salt och vitpeppar. Häll upp soppan i djup tallrik. Strimla den halva moroten. Strö över morotsstrimlor och hackad persilja. Servera med grovt bröd.