ViktVäktarna - Sötpotatis- och bönbiffar med rödbetstabbouleh

Sötpotatis- och bönbiffar med rödbetstabbouleh

7
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
25 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Supersmarriga veggobiffar gjorda på svarta bönor, chili, rostad sötpotatis, svamp, rödlök och vitlök. Serverad med en fräsch tabbouleh gjord på rödbetor och vitlökssås.

Ingredienser

Sötpotatis okokt

500 g

Lök

2 st, röd/röda

Svamp

150 g, 150 g skogschampinjoner eller 1 portabello

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

4 tsk

Ströbröd (skorpmjöl)

½ dl

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Rödbetor, färska

500 g

Citron

1 st

Olivolja

1 msk

Gurka

½ st

Lök

1 st, röd/röda

Bladpersilja

1 knippe(n)

Mynta

1 knippe(n)

Fraiche 5%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna sötpotatis. Skala och klyfta lök. Dela svamp i mindre bitar, skala vitlök. Blanda med 2 tsk olja och rosta allt i ugn ca 15 minuter tills det är mjukt. Lägg över i en matberedare tillsammans med ströbröd och kör till en slät smet. Blanda ner sköljda och avrunna bönor och hackad chili och mosa med en potatisstöt eller gaffel. Smaka av med salt och peppar.
  3. Riv ner citronskal och vitlök i fraiche. Låt stå kallt till servering.
  4. Skala och lägg rödbetor i en matberedare och kör tills det blir finfördelat. Pressa över citron och blanda ner olja. Kärna ur och tärna gurka fint, blanda ner. Skala och finhacka lök, blanda ner. Hacka örter och blanda ner. Låt stå kallt till servering.
  5. Forma bönsmeten till biffar och stek i resterande olja.
  6. Servera biffarna med tabbouleh och vitlökssås.

Anteckning

Biffarna funkar också alldeles utmärkt i hamburgerbröd.