Foto av Sparrispaj med lufttorkad skinka från WW ViktVäktarna

Sparrispaj med lufttorkad skinka

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Denna rätt är en njutning för både öga och gom! Perfekt att bjuda på, med sallad till, eller som en del av en buffé.

Ingredienser

Cottage cheese, naturell 4%

150 g

Margarin flytande 80%

60 g

Vetemjöl

2½ dl

Grahamsmjöl

½ dl

Basilika

3 msk

Sparris

1 knippe(n)

Ägg

3 st

Fraiche 5%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk, 1-2 msk

Mjölk 0,5%

1 dl

Lufttorkad skinka

150 g, ca 12 skivor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl, grahamsmjöl och basilika. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Förgrädda i 10 minuter.
  3. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ett par minuter, låt rinna av och lägg i pajskalet.
  4. Blanda samman ägg, fraiche, senap och mjölk, smaka av med salt och peppar. Häll det över sparrisen. Tillaga i ugn ca 30-35 minuter.
  5. Ta ut pajen och lägg på rullad skinka. Servera med sallad.