Foto av Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa från WW ViktVäktarna

Stekt korv med potatis- och blomkålsmos och tomatsalsa

10
10
7
SmartPoints per portion
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassiker i många hushåll - stekt falukorv med potatismos och ketchup. I detta recept har vi bytt potatismos till blomkålsmos och även lagt till en smarrig tomatsalsa med rödlök och chili. Ännu godare än klassikern tycker vi!

Ingredienser

Korv 9%

500 g

Margarin flytande 80%

2 tsk

Potatis

600 g

Blomkål

1 huvud(en)

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Mjölk 0,5%

½ dl

Cocktailtomater

250 g

Lök

½ st, röd/röda

Chilipeppar

½ st, röd/röda

Instruktioner

  1. Skala och dela potatis i mindre bitar, skär blomkål i mindre bitar och låt allt koka mjukt i vatten och buljongtärning. Häll av, men spara lite av buljongvattnet.
  2. Mosa potatis och blomkål och späd med buljong och mjölk tills moset har en lagom konsistens. Krydda med salt och peppar.
  3. Skär tomaterna i bitar och lägg dem i en skål. Hacka löken och chilin fint, blanda med tomaterna.
  4. Skiva korven och stek i margarin i en stekpanna. Servera korven med mos och tomatsalsa.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!