Foto av Rågsurdegsbröd med frön från WW ViktVäktarna

Rågsurdegsbröd med frön

3
3
3
SmartPoints per portion
Total tid
3 tim 10 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Smarrigt rågbröd bakat med surdeg, linfrön, solroskärnor och pumpafrön. Hur gott som helst!

Ingredienser

Vetemjöl

360 g

Rågmjöl

250 g

Surdeg, Råg

15 g, uppfriskad

Jäst

½ pkt, torrjäst

Salt

2 tsk

Socker

1 tsk

Vatten

4 dl

Margarin flytande 80%

1 tsk

Linfrön

5 tsk

Solroskärnor

2 msk

Pumpakärnor

1 msk

Instruktioner

  1. Blanda 350 g vetemjöl, allt rågmjöl, surdeg, jäst, salt och socker. Blanda ner vatten och knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°.
  3. Smörj en brödform med margarin. Blanda ner linfrön, solroskärnor och pumpafrön i degen och knåda väl. Häll över i bakformen och låt den vila en timme till.
  4. Pensla lite vatten på brödet och strö över resten av mjölet. Grädda längst ner i ugnen ca 20 minuter. Ta ut och sätt in en ugnsfast form med vatten i botten av ugnen.
  5. Sänk värmen till 180° och grädda brödet ytterligare 25 minuter.
  6. Låt brödet svalna 10 minuter. Ta ut ur formen och låt stå ytterligare ca 30 minuter innan det skivas upp.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!