Foto av Sushisallad med kyckling från WW ViktVäktarna

Sushisallad med kyckling

10
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En sallad som är helt perfekt om du är sugen på sushi men inte pallar pillet! Lika perfekt är den att ha med på picknicken. Ett klassisk sushiris blandat med sojakyckling, smulat noriblad, smarriga grönsaker och sesamfrön.

Ingredienser

Sushiris

2 dl

Risvinäger

3 msk

Socker

1½ msk

Salt

1 tsk

Kycklingbröstfilé

500 g

Jordnötsolja

1 msk

Japansk soja

1 dl

Nori (alger)

4 st

Paprika

2 st

Gurka

1 bit(ar)

Avokado

1 liten(t)/små

Sesamfrön

4 tsk

Instruktioner

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Vispa ihop vinäger, socker och salt tills sockret lösts upp. Blanda ner i riset och blanda ordentligt. Låt stå minst 15 minuter.
  3. Strimla kycklingen.
  4. Hetta upp olja i en panna och stek kycklingen tills den fått färg och är genomstekt. Blanda ner soja och låt den koka in.
  5. Smula sönder noribladen. Tärna paprika och gurka. Skiva avokado tunt.
  6. Varva ris, kyckling, nori och grönsaker och toppa med sesamfrön.

Anteckning

Vill du ha en vegetarisk sushisallad, byt kycklingen mot exempelvis edamamebönor och torrostade cashewnötter.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!