Foto av Svamp- och spenatlasagne från WW ViktVäktarna

Svamp- och spenatlasagne

10
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lakto-ovo-vegetarisk lasagne fylld med svamp, spenat och tomat. Servera med en sallad. Mums!

Ingredienser

Svamp

450 g, blandad svamp

Schalottenlök

1 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Tomatpuré

1 msk

Spenat, färsk

70 g

Tomater, hela konserverade

1 förp, körsbärstomater

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Oliver i saltlag

10 stor(t)/stora, svarta

Pasta färsk okokt

200 g, lasagneplattor

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Parmesanost

50 g

Sallad

70 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva svamp, skala och hacka lök och vitlök. Fräs det mjukt i olja. Blanda i tomatpuré och låt den fräsa med en stund.
  3. Tillsätt spenat och låt den krympa ihop. Häll på konserverade tomater, lägg i buljongtärning och halverade oliver, krydda med salt och peppar. Låt det koka ihop ca 10 min.
  4. Blanda matlagningsbas och matlagningsvin i en kastrull. Vispa ner redning och låt koka ca 2 minuter. Blanda ner hälften av den rivna osten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Varva ostsås, tomatsås och lasagneplattor i en ugnsform, börja och avsluta med ostsås. Toppa med resten av den rivna osten och tillaga i ugn ca 20 minuter. Servera med sallad.

Anteckning

Ibland behöver tomatsås en liten nypa socker, smaka av och gör det du tycker blir godast.