Foto av Svamp- och färssås med ris från WW ViktVäktarna

Svamp- och färssås med ris

11
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Medel
En god gryta är alltid trevligt att laga till middag. Den här läckra svamp- och färssåsen är lätt att tillaga och serveras bäst med ris till.

Ingredienser

Ris, okokt

½ dl

Champinjoner

200 g

Lök

½ st

Rapsolja

1 tsk

Nötfärs 5%

100 g

Kvarg naturell1%

1 dl

Köttbuljong

2 msk

Paprikapulver

½ tsk

Persilja

1 msk, hackad

Yoghurt naturell 0,5%

1½ dl

Ananas, färsk

50 g, en bit

Instruktioner

  1. Koka ris.
  2. Skiva svamp och hacka lök. Fräs lök i olja, tillsätt färs och bryn den. Lägg i svamp och låt den steka med på svag värme ca 5-6 min.
  3. Blanda ner kvarg och buljong. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  4. Strö över persilja och servera med ris.
  5. Tärna ananas och blanda med yoghurt till dessert.

Sök bland 1000-tals recept i vår app!